Σχετικά με την προκήρυξη μαθητικού Τρικάλων

Τρίκαλα.

Δελτίο τύπου

Η  απαράδεκτη  προκήρυξη που είχε εκδοθεί, σχετικά με τους σχολικούς σκακιστικούς αγώνες στα Τρίκαλα, μετά από δική μας ενημέρωση-παρέμβαση, «ανακοινοποιήθηκε στο ορθό» με τον ίδιο μάλιστα αριθμό πρωτοκόλλου.

Με τις αλλαγές που έγιναν στην προκήρυξη των αγώνων, επαληθεύτηκαν βέβαια και οι ισχυρισμοί μας.

Συγκεκριμένα δε, αφαιρέθηκε από την προκήρυξη η  παρακάτω πρόταση:«…..βάσει της επιστολής Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ. πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013 για την εισαγωγή του σκακιού, στα σχολεία…», αποδεικνύοντας ότι το σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα στα Τρίκαλα, δεν έχει την έγκριση του υπουργείου παιδείας και μάλλον για παραπλανητικούς λόγους έγινε η αναφορά αυτή στο εν λόγω έγγραφο.

Από την ίδια επίσης παράγραφο αφαιρέθηκε η  πρόταση: «….Περιφερειακό Πρωτάθλημα και θα δώσουν θέσεις πρόκρισης για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Ερέτρια 4-6 Απριλίου».

Με την δεύτερη αφαίρεση αποκρύπτεται ότι οι σκακιστικοί σχολικοί αγώνες στα Τρίκαλα,  αποτελούν το Περιφερειακό Πρωτάθλημα των σχολικών αγώνων της ΕΣΟ και ότι θα δώσουν προκρίσεις για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Ερέτρια 4-6 Απριλίου, όπου προβλέπεται ρητά  υποχρεωτικές διαμονές σε συγκεκριμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα το κόστος των οποίων βαρύνει τους συμμετέχοντες.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι,  οι παράγοντες της «Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων» αποποιούνται της ευθύνης ότι γνωρίζουν πως στην επόμενη φάση οι μαθητές για να συμμετέχουν θα πρέπει να πληρώσουν αδρά, επικαλούμενοι τώρα την με αρ. πρωτ. 94988/ 24-12-2014  βασική προκήρυξη της ΕΣΟ  αντί της συμπληρωματικής με αρ. πρωτ 95120/ 16-2-2015 για … ευνόητους λόγους.(στο δεύτερο έγγραφο αναφέρονται οι υποχρεωτικές διαμονές των συμμετεχόντων ) !

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αποκρύπτουν τώρα την συμπλ/κή προκήρυξη της ΕΣΟ, παραπλανούν ότι δήθεν πρόκειται για σχολικούς αγώνες με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και μεθοδεύουν την προώθηση  «προκριμένων» μαθητών στην τελική φάση των σχολικών αγώνων της ΕΣΟ στην Ερέτρια, αδιαφορώντας για τις  οικονομικές αντοχές των γονέων των «προκριμένων» μαθητών.

Παραθέτουμε τις αλλαγές από την αρχική προκήρυξη, στην … ανακοινοποίησή της  :
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ               Aρ. Πρωτ : 1/ 15-2-2015

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ :  Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων με την έγκριση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και βάσει της επιστολής Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013) για την εισαγωγή του σκακιού στα σχολεία. και της υπ’ αριθμ Αριθ. Πρωτ.: 95120/16-2-2015 προκήρυξης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας διοργανώνει το « 4ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Ν. Τρικάλων 2015» για μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Τρικάλων, για το έτος 2015.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την πρώτη φάση του 27ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ε.Σ.Ο.(Περιφερειακό Πρωτάθλημα) και θα δώσουν θέσεις πρόκρισης για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Ερέτρια 4-6 Απριλίου.
4o ΑΤΟΜΙΚΟ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2015
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ανακοινοποίηση στο ορθό
Aρ. Πρωτ : 1/ 15-2-2015
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ :
Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων με την έγκριση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και βάσει της υπ’ Αριθ. Πρωτ.: 94988/24-12-2014 προκήρυξης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας διοργανώνει το « 4ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Ν. Τρικάλων 2015» για μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Τρικάλων, για το έτος 2015.
Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την πρώτη φάση του 27ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ε.Σ.Ο.
Γραμματεία ΕΣΣΚΕ