0
(0)

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας 2015–2016

’Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας Μακροπούλου 93, Λαμία

Αρ. Πρωτ. 205/6-1-2016

Προκήρυξη αγώνων

Η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. προκηρύσσει το διασυλλογικό της πρωτάθλημα για την περίοδο 2015 – 2016.

Συνθέσεις ομάδων. Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι πενταμελείς σε γενικές σκακιέρες, ανεξάρτητα απόφύλο και ηλικία. Η τοποθέτηση των αθλητών στις σκακιέρες πρέπει να γίνεται με φθίνουσασειρά έλο ΕΣΣΚΕ.

Συμμετοχές – Σύστημα αγώνων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις, την προκριματική και την τελική.

Προκριματική φάση: Γι’ αυτή τη φάση, οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους, το Βόρειο και το Νότιο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. έναντι παραβόλου 3€ ανά οικογένεια. Τα ενδιαφερόμενα σωματεία καλούνται να δηλώσουν έως την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στη γραμματεία της ΕΣΣΚΕ (στοemail esskechess@gmail.com) τη συμμετοχή τους και τον όμιλο που επιλέγουν. Το σύστημα των αγώνων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών σε κάθε όμιλο: έως τέσσερις συμμετοχές: σύστημα πουλ απλών συναντήσεων πέντε ή έξι συμμετοχές: ελβετικό σύστημα τριών γύρων περισσότερες από έξι συμμετοχές: ελβετικό σύστημα τεσσάρων γύρων Οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν στις έδρες των σωματείων τις Κυριακές 24/1/2016, 31/1/2016, 7/2/2016 και αν χρειαστεί και στις 14/2/2016. Στην προκριματική φάση, η ομάδα που παίζει εκτός έδρας έχει τα λευκά στην 1η, στην 3η και στην 5η σκακιέρα και η ομάδα που παίζει εντός έδρας έχει τα λευκά στη 2η και στην 4η σκακιέρα.

Τελική φάση: Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα αγωνιστούν στο final four, την Κυριακή δύο εβδομάδες μετά τον τελευταίο γύρο της προκριματικής φάσης σε τοποθεσία που θα οριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη μετά το τέλος της α’ φάσης των αγώνων. Στους ημιτελικούς θα συναντηθούν χιαστί η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου (τυπικά εντός έδρας) με τη δεύτερη του άλλου ομίλου (τυπικά εκτός έδρας). Στην τελική φάση, η ομάδα που παίζει τυπικά εντός έδρας έχει τα λευκά στην 1η, στην 3ηκαι στην 5η σκακιέρα και η ομάδα που παίζει εκτός έδρας έχει τα λευκά στη 2η και στην 4η σκακιέρα. Στους τελικούς, τα χρώματα σε κάθε σκακιέρα θα οριστούν με κλήρωση.

Χρόνος σκέψης Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά, με προσθήκη 30” για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Αποτέλεσμα αγώνα Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (½). Για κάθε κενή σκακιέρα (ήττα χωρίς αγώνα)αφαιρείται μισός πόντος (-½) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκέντρωσε η ομάδα (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων. Η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και τους πόντους της στον αγώνα, η ηττημένη μηδέν βαθμούς και τους πόντους της στον αγώνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό και τους πόντους τους στον αγώνα. Ομάδα που έχει bye παίρνει 2 βαθμούς και 3 πόντους (το μισό του συνόλου των πόντων συν ½) Νίκη χωρίς αγώνα (Α/Α) βαθμολογείται με 2 βαθμούς και 4 ½ πόντους (σκορ 4 ½ – 0). Από την ομάδα που ηττάται χωρίς αγώνα αφαιρείται ένας βαθμός από το σύνολο των βαθμών της στο τέλος του Πρωταθλήματος, και σε περίπτωση δεύτερης ήττας χωρίς αγώνα θεωρείται ότιαποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Κατάταξη

Αρχική κατάταξη: Σε κάθε όμιλο τα σωματεία κατατάσσονται αλφαβητικά με ελληνική γραφή τα αρχικά των ονομάτων των σωματείων, π.χ. ΣΕΒ, ΣΟΛ, ΣΣΛ κλπ.

Τελική κατάταξη: Η τελική κατάταξη των ομάδων καθορίζεται με κριτήρια: 1. το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε κάθε ομάδα 2. το μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αποτέλεσμα (βαθμοί, πόντοι) 3. το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες 4. το σύνολο των πόντων κατά σειρά στην 1η σκακιέρα, στη 2η, στην 3η, στην 4η και στην 5η 5. κλήρωση.

Διαιτησία Διαιτητής: Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής από την ΤΕΔ της ΕΣΣΚΕ, του οποίου οι αποφάσεις θα είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές. Αριθμός παρόντων: Για να αγωνισθούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον τρεις από τους παίκτες που θα αγωνισθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρα τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων. Καθυστερημένη άφιξη: Μηδενίζονται μετά πάροδο τριάντα λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προσέλθει στοναγωνιστικό χώρο. Αν δεν έχουν προσέλθει τρεις τουλάχιστον από μία ομάδα, τότε μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα. Στην περίπτωση αυτή, κενές θεωρούνται οι σκακιέρες των παικτών που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται.

Αρχηγός ομάδας: Σε κάθε συνάντηση κάθε ομάδα ορίζει έναν αρχηγό, που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της και ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στο διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

Διευθυντής Αγώνων: Γιώτα Βαϊοπούλου

Επικεφαλής διαιτητής: Τσώρος Δημήτρης

Κανονισμοί Τα ομαδικά πρωταθλήματα διεξάγονται βάσει του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων καθώς και βάσει των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων αυτού. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτήν την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

Ο Έφορος Αγώνων     Η Γεν. Γραμματέας     Ο Πρόεδρος

Χρήστος Γίτσης           Γιώτα Βαϊοπούλου        Παναγιώτης Στασινός

Κάντε κλικ σε ενα αστέρι για αξιολόγηση

Μέσος όρος 0 / 5. Καταμέτρηση 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αφού σας άρεσε τόσο πολύ μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Μας συγχωρείτε που δεν σας άρεσε το άρθρο μας

Ας βελτιώσουμε το άρθρο

Πείτε μας πως να βελτιωθούμε